Webinar videosu

90 Kuşağı TTMD Üyelerinden oluşan Genç TTMD Komitesi’nin hazırladığı "Kilometre Taşları Webinar Serisi"nin ikinici söyleşisi 14 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Ece Fırat’ın moderatörlüğünü yürüttüğü etkinliğe Barbaros Demiralp konuşmacı olarak katıldı.

İyi ve kötü gibi tanımlamaların kişiden kişiye değişebildiğine bu açıdan bakıldığından başarı ve başarısızlığın da sübjektif kavramlar olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Barbaros Demiralp, başarısızlık olarak nitelendirilebilecek durumların belki de başarının ta kendisini olabileceğini söyledi.  Genç mühendislere, hayata bakış açısı hakkında görüşlerini paylaşan Demiralp: “Gençler öncelikle hayatı içselleştirmeli. Toplumdan, aileden ve kamuoyundan bize birçok değerle aktarılıyor ve bir takım fikirler sahip olmaya başlıyoruz ama bunları içselleştirmek farklı bir kavramdır. Önümüze gelen fikirleri hemen kabul etmemeliyiz, kuşku duymalı, merak etmeli ve çeşitli filtrelerden geçirip kendimize ait hale getirmeliyiz. Gençler kendilerine ait bir yaşam biçimi geliştirmelidir” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının mesleki gelişim ve iş yaşantısına dair katkılarına değinen Demiralp: “Öncelikle hepimiz kamuya karşı sorumluluk sahibiyiz, kamuya bir borcumuz var ve kamu yararına olan her türlü etkinliğin içerisinde olmalıyız. Bunu yerine getirirken kendimize de bazı artılar sağlıyoruz, bir kişisel ağ ediniyoruz ve bu çok önemli bir şey. Sivil toplum kuruluşlarında ‘Sorumlu Adanmışlık’ bakış açısıyla fikir üretilmeli ve çalışmalara katkı konulmalıdır” şeklinde konuştu.

40 yılı aşkın mühendislik hayatının son 26 yılında tesisat sektöründe çalıştığını ifade eden Barbaros Demiralp, konfor algısının değişimiyle birlikte tesisat sektörünün gelişmeye devam ettiğini ve günümüzde yaşanan dijitalleşme ile birlikte sektörü farklı bir gelecek beklediğini söyledi. Soru-cevap bölümünün ardından söyleşi sona erdi.

Genç TTMD Kilometre Taşları Webinar Serisi 2 – Barbaros Demiralp Genç TTMD Kilometre Taşları Webinar Serisi 2 – Barbaros Demiralp

Bizi Takip Edin

Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.